Kippenbouillon
Recept voor kippenbouillon vereist iets minder tijd dan het recept voor sterke runderbouillon, maar qua eenvoud van bereiding kan het zeker concurreren. De kosten voor recept voor kippenbouillon zijn ook niet zo hoog als bijvoorbeeld voor rundvlees, en het is dus een uitstekende optie voor moeders met kleine kinderen. Recept voor kippenbouillon kun je in een middag of tijdens de avond snel maken. En je krijgt een heerlijk geurende, goudkleurige kippenbouillon, waarin je met minimale moeite maximale smaak bereikt. Recept voor kippenbouillon vereist echter bepaalde regels om dit resultaat te behalen.
Kippenbouillon is het beste van kippenvleugels, omdat zij de meest geschikte verhouding van vlees, botten en huid hebben. Kippenfusten en ruggen werken ook, maar recept voor kippenbouillon is dan iets minder sterk en algemeen. De smaak kun je versterken met kippennekken, maagjes, hartjes enzovoort. Recept voor kippenbouillon kun je ook verheffen door te letten op de juiste verhouding van vlees, botten en water. Te veel water zorgt voor een zwakke, waterige bouillon, te weinig maakt de bouillon troebel. De temperatuur van het water mag het kookpunt niet overschrijden, recept voor kippenbouillon hoeft alleen maar te pruttelen en net als bij runderbouillon moet je het niet overdrijven met groenten, kruiden en specerijen, die moet je helemaal vermijden. Kook de noedels altijd apart, zodat je kippenbouillon niet troebel wordt. Recept voor kippenbouillon is perfect voor een snelle snack of avondeten. Maak voor de soep zelfgemaakte celestijnnoedels en we garanderen je dat je in de wolken zult zijn.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
4 l water
2 kg kippenbotten, vleugels en organen
300 g groenten (ui, wortel, selderij, peterselie, knoflook)
Kookinstructies
Kippenbotten in een pan met koud water doen. Zorg voor de juiste verhouding. Breng langzaam aan de kook (dat is die legendarische bubbelen).
Houd tijdens het eerste uur de kippenbouillon een beetje in de gaten, verzamel het neergeslagen eiwit van het oppervlak. Zo zal de kippenbouillon niet troebel zijn.
Na ongeveer twee uur doe je de schoongemaakte en gesneden groenten in de pan en ga je door met het trekken van de bouillon minstens nog een uur. De ideale tijd is echter 3 uur, maar langer mag ook. Hier geldt een directe verhouding: hoe langer, hoe beter.
Zeef de afgewerkte kippenbouillon en verwijder onzuiverheden. Een deel kun je laten afkoelen en in de vriezer doen.
Wat u nog niet wist over dit recept Kippenbouillon
Kippenbouillon is een traditionele soep, populair om zijn smaak en heilzame effecten op de gezondheid. Het wordt bereid van kippenvlees, botten, wortelgroenten, specerijen en kruiden zoals peterselie en tijm. Door langdurig te koken op een laag vuur komen essentiële vitaminen en mineralen uit de ingrediënten vrij, die de gerecht zijn heerlijke smaak en aroma geven. De bouillon is niet alleen verfrissend en versterkend, maar ook goed verteerbaar, wat het een ideaal gerecht maakt voor herstel. Het kan alleen worden geserveerd of als basis voor verschillende soorten soepen en sauzen.