Eenvoudige pruimensaus
Saus die heerlijk smaakt bij gerookt of gegrild vlees.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
250 g pruimenjam
1 ks citroen
2 lžíce tarwemeel
3 lžíce boter
naar smaak suiker
Kookinstructies
Schrob de citroen grondig met een borsteltje onder heet water en rasp de schil. Pers daarna het sap eruit.
Smelt de boter, strooi er bloem overheen, voeg een beetje bouillon toe en voeg de pruimenjam toe. Voeg de citroenschil en het sap en de suiker toe. Roer door, laat koken en zeef het door een fijne zeef.
Voeg tot slot een paar druppels rum toe.
Wat u nog niet wist over dit recept Eenvoudige pruimensaus
Eenvoudige pruimen saus is een uitstekende aanvulling op veel gerechten. De zoete en zure smaak past perfect bij vlees, zoals eend of varkensvlees, en kan ook pastagerechten of kazen verfraaien. Voor de bereiding van deze saus heb je alleen rijpe pruimen, suiker, azijn en specerijen naar smaak nodig. Zorgvuldig bereid zal pruimen saus je gerechten een heerlijke en interessante smaak geven die iedereen zal waarderen. Het is ideaal om het warm of koud te serveren, afhankelijk van de voorkeur en het type gerecht dat het accompanyeert.