Pikante lever

Pikante lever
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We schillen de ui en snijden hem fijn. Bakken in olie tot hij goudbruin is.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1/2 kopje ketchup
300 g varkenslever
olijfolie
1 stuks ui
3 teentjes knoflook
naar smaak marjolein
gemalen zoete paprika
gemalen kaneel
komijn
zout
chilipoeder

Kookinstructies

De schoongemaakte lever snijden we naar behoefte en voegen we toe aan de ui. Bestrooien met gerookte paprikapoeder en lichtjes met water bevochtigen. Bestrooien met komijn en stoven totdat de lever zacht is.

Aan het einde voegen we ketchup, chili, knoflook, majoraan, kaneel toe en kruiden we met zout. Enkele minuten laten koken.

De lever kan geserveerd worden met welke bijgerecht dan ook. Het beste is met rijst.

Wat u nog niet wist over dit recept Pikante lever

Heerlijke lever is een populair gerecht dat liefhebbers van uitgesproken smaken zal verrassen. Dit gerecht wordt meestal bereid met verse lever die wordt gemarineerd in een kruidige mix, vaak met knoflook, paprika en andere aromatische kruiden. Na het bakken in de pan wordt de lever sappig en krijgt het een pittige smaak die meestal de smaakpapillen op gang brengt. Het wordt geserveerd met een bijgerecht, zoals aardappelpuree of brood, dat perfect aansluit bij de rijke smaak.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.4/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Hoofdgerecht, Sauzen, Varkensvlees
Štítky: Tsjechische keuken, hoofdgerecht

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Pikante lever.

Reactie toevoegen