Kaas knoblauchsoep

Kaas knoblauchsoep
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Knoflooksoep is uitstekend als medicijn na een nacht van drinken.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 stuk ei
1 stuk wortel
4 stuks aardappelen
5 bolletjes jeneverbes
1 stuk selderij
2 eetlepels boter
20 dkg harde kaas
3 tenen knoflook
1 stuk peterselie
naar smaak komijn
peper
zout

Kookinstructies

Verhit boter in de pan en bak de groenten hierin aan, giet er vervolgens bij voorkeur bouillon overheen. Voeg de in blokjes gesneden aardappelen, jeneverbes, komijn, zout en peper toe en laat alles koken.

Nadat alles zacht is, voegen we fijngehakt knoflook toe en roeren we een ei erdoor.

Strooi geraspte kaas over de afgewerkte soep.

Wat u nog niet wist over dit recept Kaas knoblauchsoep

Kaassoep met knoflook is een populaire Tsjechische soep die twee heerlijke elementen combineert - knoflook en kaas. De basis bestaat uit bouillon, waaraan verse gehakte knoflook, aardappelen en vaak ook verschillende kruiden worden toegevoegd. Tot slot wordt gesmolten kaas door de soep gemengd, wat het een romige textuur en rijke smaak geeft. De knoflooksoep is niet alleen een uitstekende bron van vitaminen, maar ook een geweldige opkikker bij verkoudheid. Deze unieke soep is een ideale keuze voor koude winterdagen en laat je niet in de steek.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.2/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Smaken, Soepen
Štítky: Tsjechische keuken, soep, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kaas knoblauchsoep.

Reactie toevoegen