Uitstekende svíčková

Uitstekende svíčková
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Recept voor een heerlijke en eenvoudige romige saus.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

4-5 bolletjes hele specerijen
1 stuk ui
2-3 bladeren laurierblad
1 stuk wortel
1 handvol tijm
450 g vlees
1 stuk citroen
0,5 stuk selderij
1 bekertje slagroom
1 eetlepel suiker
1 stuk peterselie
naar smaak zout
indien nodig water
lichte roux

Kookinstructies

We reinigen de groenten en snijden ze fijn en bakken ze in een pan in boter. We voegen een lepel suiker toe, bestrooien met tijm en zout.

Voordat de groenten bruin beginnen te worden, voegen we nog 2-3 laurierbladen en 4-5 peperkorrels toe.

We roeren om en leggen 2 plakken vlees (rundvlees, varkensvlees of gevogeltevlees) op de mengsel. We voegen water toe en stoven tot het zacht is.

Voeg nog wat water toe en laat het koken.

Laat de afgewerkte saus afkoelen, haal het vlees, de laurier en de peper uit en mix de saus.

Breng opnieuw aan de kook en voeg zoete room, citroen, roux toe en breng op smaak.

Voeg het vlees toe en verwarm het weer op.

Serveer met brood- of Karlovy Vary-knödel.

Wat u nog niet wist over dit recept Uitstekende svíčková

Heerlijke svíčková is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat elke fijnproever zal bekoren. De belangrijkste ingrediënt is rundvlees, dat lange tijd in een saus van wortelen, uien, selderij en room wordt gekookt. Dit gerecht wordt vaak geserveerd met broodknödel en aangevuld met citroen en groene peterselie. Svíčková staat bekend om zijn delicate smaak en aromatische saus, die in gezinnen van generatie op generatie wordt doorgegeven. Het is niet alleen een gerecht, maar ook een symbool van Tsjechische gastvrijheid en traditie.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.5/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Hoofdgerecht, Rundvlees, Sauzen, Koekjes op room
Štítky: Tsjechische keuken, saus

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Uitstekende svíčková.

Reactie toevoegen