Kaas saus met Engelse bacon en prei

Kaas saus met Engelse bacon en prei
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We beginnen met het snijden van de prei in ringetjes en de spek in kleine stukjes. In een koekenpan bakken we dit vervolgens in een beetje boter en voegen we de fijngehakte of geperste knoflook toe.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

saus 200 g Engelse spek
100 g blauwe kaas
4 teentjes knoflook
200 g Parmezaanse kaas
300 g prei
3 dl melk
2 dl slagroom
200 g smeerk kaas

Kookinstructies

Tegelijkertijd smelten we in een andere pan de blauwschimmelkaas en de gesmolten kaas in de melk.

Zodra de prei zacht is, mengen we alles door elkaar, voegen we basilicum toe en peper naar smaak. Tot slot voegen we room toe en strooien we parmezaanse kaas erover na het mengen.

De saus is heerlijk met pasta.

Wat u nog niet wist over dit recept Kaas saus met Engelse bacon en prei

Kaassaus met spek en prei is een onweerstaanbaar gerecht dat de rijke smaak van gesmolten kaas combineert met krokant spek en zachtzoete prei. Deze romige saus is ideaal als bijgerecht bij pasta, aardappelen of groenten. De bereiding is eenvoudig: bak het spek in een pan, voeg de gesneden prei toe en meng vervolgens de geraspte kaas erdoor tot deze smelt. Het resultaat is een heerlijke, vullende saus die iedereen die van hartige gerechten houdt, zal plezieren.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.1/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Smaken, Sauzen, Bijgerecht
Štítky: Tsjechische keuken, saus

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kaas saus met Engelse bacon en prei.

Reactie toevoegen