Fijne koolraapsaus

Fijne koolraapsaus
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Een interessante variatie op het dieet is de zachte koolraapsaus.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

meel - fijn
1 theelepel azijn
zout
suiker - kristal
2 stuks jonge knolselderij
1 theelepel saus - Worcestershire
1 stuk room 12 %

Kookinstructies

Voeg een geschikte bijgerecht toe, bijvoorbeeld (aardappelen, pasta, knoedel) en een hardgekookt ei (hard, spiegelei) en de lunch of het diner is op tafel.

Schil de jonge knolvenkel grondig.

Rasp ze grof op de raspt en doe ze in een pan.

Voeg een snufje zout toe. Voeg een beetje water toe.

Kook het. Proef en controleer de hardheid van de knolvenkel.

Doe bloem in een kom en klop deze met een beetje room.

Giet het in de pan en kook het even. Voeg room toe en doe er worcestersaus bij.

Verzoet en zout het. Voeg een beetje azijn toe en de saus is klaar.

Wat u nog niet wist over dit recept Fijne koolraapsaus

Fijne koolrabi-saus is een heerlijke en romige schotel die zijn plaats in de keukens heeft gevonden dankzij zijn lichtheid en balans. De belangrijkste ingrediënt is verse koolrabi, die door zijn milde smaak perfect past in sauzen en soepen. De koolrabi wordt gekookt tot hij zacht is en vervolgens zorgvuldig gepureerd met een beetje room en boter om een gladde consistentie te creëren. Geop season met zout, peper en een snufje nootmuskaat, wordt de saus het beste geserveerd met gekookte aardappelen of als bijgerecht bij vlees. Met deze saus geniet je van een lichte, maar voedzame maaltijd.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.1/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Sauzen, Bijgerecht, Voor kinderen, Roomsauzen, Groente
Štítky: Tsjechische keuken, saus, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Fijne koolraapsaus.

Reactie toevoegen