Kroketten met kaas

Kroketten met kaas
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Porties: 2

Kruidenballetjes met kaas zijn weer een van de vele gerechten die bestaan uit gehaktballen of schijven van gekruid gehakt, die vervolgens in de pan of in de oven worden gebakken. Kruidenballetjes met kaas vullen veel meer dan bijvoorbeeld groentekoekjes, en zijn dus geschikt voor goed hongerende magen. Succulente rundvlees combineert perfect met de smaak van kaas, wat resulteert in een bijna onweerstaanbare combinatie. Kaas kan natuurlijk variëren volgens jouw smaakvoorkeur, zodat kruidenballetjes met kaas met feta kunnen worden gemaakt, of maak kruidenballetjes met kaas met bijvoorbeeld boerenkool, champignons, gedroogde tomaten, enzovoort. Het recept voor kruidenballetjes met kaas wordt zeker beter met goed gehakt. Daarom raden we een lokale slager aan, die je kan helpen met het malen van het vlees naar jouw wensen, of de slagerij in de Globus-winkels heeft zich bijvoorbeeld goed bewezen.

Kruidenballetjes met kaas zijn voor je geld zeer toegankelijk, omdat het om een heel eenvoudig en goedkoop gerecht gaat. Kruidenballetjes met kaas zijn dus vooral gewaardeerd door moeders die alleen met hun kinderen leven. De bereidingswijze bestaat er eigenlijk alleen in dat je de ingrediënten samenvoegt om een mengsel met de juiste consistentie te creëren, en dan kun je meteen de pan "aanzetten". Als bijgerecht voor kruidenballetjes met kaas past bijvoorbeeld heerlijke aardappelpuree of gewoon brood met mosterd. Kijk altijd naar het recept voor kruidenballetjes met kaas wanneer je ten eerste; erg hongerig bent, ten tweede; wanneer je niet te veel geld aan voedsel wilt uitgeven, en ten derde, wanneer je alleen even snel door de keuken wilt. Kruidenballetjes met kaas – een uitstekende keuze.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

500 g gemalen rundvlees
1 grote ui, fijngehakt
150 g grof geraspte volle kaas - cheddar, gouda, enz.
1 eetlepel volle mosterd
1 ei
zout
peper
6 eetlepels paneermeel
plantaardige olie om in te bakken

Kookinstructies

Het is heel eenvoudig. Meng het gehakt in een grote kom met de kaas, ui, mosterd en een ei. Voeg naar smaak zout, peper en paneermeel toe.

Meng alles goed met je handen, zodat de ingrediënten mooi met elkaar vermengd zijn.

Vorm burgers en bak ze goudbruin in verhit olie.

Wat u nog niet wist over dit recept Kroketten met kaas

Kaasballetjes zijn een populair gerecht dat sappig gehakt perfect combineert met de delicate smaak van kaas. Bij de bereiding wordt het gehakt, meestal rund- of varkensvlees, gemengd met specerijen en kruiden. Vervolgens wordt in het midden van elke bal een stuk kaas geplaatst, zoals bijvoorbeeld Edam of cheddar. De balletjes worden daarna in een pan goudbruin gebakken. Ze zijn ideaal als hoofdgerecht, geserveerd met aardappelpuree, rijst of vers brood. De kaasvulling creëert een heerlijk smeltend hart dat elke hap verrijkt.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Hoofdgerecht, Rundvlees, Gehaktballen, Gehakt, Varkensvlees
Štítky: Amerikaanse keuken, hoofdgerecht, Nederlandse keuken, rundvlees, gehakt, kaas, varkenshaas

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kroketten met kaas.

Reactie toevoegen