Aardappelpuree
Klassiek Tsjechisch bijgerecht van aardappelen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
50g boter
gemalen of hele komijn
zout
250 ml melk
6 stks aardappelen (middelgroot)
Kookinstructies
Aardappelen wassen, schrapen, in kwarten snijden, opnieuw wassen, in een pan met water doen, dat we zouten en waar we komijn aan toevoegen. Koken totdat de aardappelen, als je ze met een vork prikt, uit elkaar vallen, ongeveer 30 minuten.
Als de aardappelen gaar zijn, laten we ze uitlekken, voegen we boter toe en stampen we ze of gebruiken we een handmixer. Terwijl we constant roeren, voegen we verwarmde melk toe. We roeren totdat de puree glad is, zonder klontjes.
De consistentie hangt van jou af, voor een dunnere puree gebruiken we meer melk.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelpuree
Puree van aardappelen is een populair gerecht uit de Tsjechische keuken, dat wordt gemaakt van gekookte aardappelen, melk en boter. De fijne textuur en heerlijke smaak maken het een ideale bijgerecht bij veel vleesgerechten, zoals svíčková of schnitzel. De puree kan op smaak worden gebracht met zout, peper of knoflook, wat een extra dimensie toevoegt. In huishoudens wordt puree van aardappelen vaak bereid als een snel en voedzaam gerecht, dat niet alleen door kinderen, maar ook door volwassenen wordt gewaardeerd. Dit eenvoudige, maar smakelijke gerecht verdient een plaats op menig tafel.