Aardappelpannenkoeken met rookvlees
Als je klaar bent met aardappelpannenkoeken gewoon, probeer dan aardappelpannenkoeken met gerookt vlees, die simpelweg fantastisch zijn. Aardappelpannenkoeken met gerookt vlees zijn echter geen moderne eettrend. Integendeel - zo ruiken en smaken de oude tijden, toen aardappelpannenkoeken met gerookt vlees niemand choqueerden. Stel je voor, krokante buikspek of spek bij een knapperige aardappelkoek, daarbij een beetje zuurkool en een glas goed gekoeld bier. Aardappelpannenkoeken met gerookt vlees moet je kunnen maken! Alleen dan zal je leven compleet, gesloten en vervuld zijn. Nee, we maken een grapje, maar aardappelpannenkoeken met gerookt vlees zijn gewoon een lekkernij die op onmiskenbare wijze op elk moment en voor iedereen een plezier is. Dit recept voor aardappelpannenkoeken met gerookt vlees behoort tot de basis- en eenvoudige recepten.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
750 g aardappelen
200 ml hete melk
100 g fijne tarwemeel
1 ei
4 stuks geperste knoflook
1 EL gedroogde marjolein
100 g gerookt vlees in blokjes
2 stuks lente-uitjes in ringen gesneden
zout
spek om in te bakken
Kookinstructies
Raspel de geschilde aardappelen op een fijne rasp in een grote kom en druk vervolgens het overtollige water eruit.
Giet het geraspte aardappelmengsel met warme melk en voeg de overige ingrediënten toe. Maar het spekvet niet.
Verwarm dit in een grote pan en bak een geschikte hoeveelheid beslag voor aardappelpannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
Serveer met zuurkool of een koolsalade en een glas gekoeld bier.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelpannenkoeken met rookvlees
Aardappelpannenkoeken met gerookt vlees zijn een uitstekend Tsjechisch gerecht dat knapperige pannenkoeken van geraspte aardappelen combineert met heerlijk gerookt vlees. Traditioneel worden de aardappelen gemengd met eieren, bloem, knoflook en kruiden, wat resulteert in een stevig beslag. Dit wordt vervolgens gebakken in een pan totdat de pannenkoeken goudbruin en knapperig zijn. Het gerookte vlees voegt een unieke geur en smaak toe die perfect de basis van de aardappelpannenkoek aanvult. Dit stevige en smakelijke gerecht is een ideale keuze voor herfstavonden en past geweldig bij bier of verfrissend zuurkool.