Aardappelpannenkoeken volgens Roman Vaněk
Aardappelkoekjes zijn de onbewerkte heilige graal van de Tsjechische keukens, maar je moet er niet te veel respect voor hebben. Aardappelkoekjes hebben hun tweelingen en drievoudigen in veel wereldkeukens, maar het is gewoon niet hetzelfde, omdat de smaken en geuren van knoflook en marjolein pijnlijk ontbreken.
Het recept voor aardappelkoekjes verdient een flinke laag reuzel, want in drijvende reuzel aardappelkoekjes absorberen paradoxaal genoeg minder vet dan met een beetje vet. En bovendien worden aardappelkoekjes gelijkmatig gebakken. Dat is winst. De eerste aardappelkoekje kun je opofferen op het altaar van andere aardappelkoekjes. Je controleert wat en hoe. Aardappelkoekje en zijn recept volgens Roman Vaněk hier.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g aardappelen
5 teentjes knoflook
zout en versgemalen peper
100 g bloem
2 eieren
100 ml melk
2 eetlepels verse of 1 eetlepel gedroogde majoraan
250 g reuzel om in te bakken
Kookinstructies
Schil de aardappelen en rasp ze grof. Druk het overtollige water en zetmeel eruit.
Klop de eieren erbij, voeg zout en peper, geperste knoflook, gedroogde marjolein en fijne bloem toe en giet er melk bij. Meng goed door tot je een beslag voor de aardappelkoekjes krijgt.
Giet het beslag voor de aardappelkoekjes in het gesmolten en verhitte reuzel en spreid het gelijkmatig naar de randen van de pan. Bak aan beide zijden.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelpannenkoeken volgens Roman Vaněk
Aardappelkoekjes volgens Roman Vaněk zijn een populaire Tsjechische variant van traditionele aardappelkoekjes. De belangrijkste ingrediënten zijn geraspte aardappelen, knoflook, eieren en marjolein, aangevuld met bloem voor de juiste consistentie. Dit eenvoudige mengsel wordt in olie gebakken tot het goudbruin is, met als resultaat een krokant en geurige schotel. Vaněk legt de nadruk op kwaliteitsvolle ingrediënten, wat zorgt voor een authentieke smaak. Aardappelkoekjes worden geserveerd als een zelfstandig gerecht of bijgerecht, vaak met zuur kool of vlees, en zijn een populair gerecht bij verschillende gelegenheden.