Segedínse goulash
We schillen en snijden de ui fijn. We nemen het varkensvlees, wassen het, maken het schoon en snijden het in blokjes.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 eetlepel bloem
0.5 theelepel komijn
1 eetlepel gerookte paprika
1 beker zure room
2 stuks uien
500 g varkensschouder
3 eetlepels reuzel
500 g zuurkool
naar smaak glazen zout
Kookinstructies
Verhit in de pan het bakvet, bak daarin de ui, voeg dan het vlees toe, bestrooi met kruiden en bak het aan alle kanten bruin. Bestrooi met komijn en voeg water toe. Laat dit 30 minuten sudderen. Tijdens het sudderen hebben we wat water verloren, dus voeg opnieuw wat water toe, voeg het uitgelekte zuurkool toe en laat de goulash verder sudderen totdat het vlees en de zuurkool zacht zijn. Maak een roux van de bloem en gesmolten boter, waarmee we de goulash binden.
Als laatste voegen we de room toe aan de goulash. Laat nog even koken en we zijn klaar.
Serveer traditioneel met broodknödel of pasta.
Wat u nog niet wist over dit recept Segedínse goulash
Segedijnse goulash is een traditioneel Tsjechisch gerecht, dat afkomstig is uit de Hongaarse keuken. De belangrijkste ingrediënten zijn varkensvlees, zuurkool, ui en specerijen. Dit smakelijke gerecht wordt langzaam gekookt, wat het een delicate en rijke smaak geeft. Het wordt meestal geserveerd met dumplings of aardappelen en is populair, vooral in de wintermaanden, wanneer het een prettige warmte biedt. Segedijnse goulash is geliefd om zijn harmonieuze combinatie van vlees en zuurkool, die een unieke gastronomische ervaring creëert.