Bloemkoolpatties
Bloemkoolkoekjes houdt iedereen met goede wil van, vooral kinderen. Bloemkoolkoekjes hebben namelijk vooral een goede, mooi gele bloemkool nodig. Dus als je tijdens de winter in de winkel een mooie bloemkool tegenkomt, aarzel dan niet en koop hem. Bloemkoolkoekjes zijn uitstekend geschikt als tussendoortje, als hoofdgerecht en snelle avondmaaltijd. Een ander feit dat bijdraagt aan hun populairiteit, is de praktische kant. In de hand maken bloemkoolkoekjes iedereen blij. Daarbij wat vers brood en een beetje mayonaise. Of een volledig andere combinatie die je leuk vindt. Bloemkoolkoekjes kun je bijvoorbeeld proberen te serveren met boekweit en mangosaus. De verbeelding kent geen grenzen.
Bloemkoolhamburgers hebben hun verwanten bijvoorbeeld in wortelkoekjes of courgettekoekjes. Bloemkoolhamburgers of bloemkoolkoekjes, als je wilt, behoren tot de eenvoudigste recepten waarmee je een geweldig hoofdgerecht kunt maken. En daarom zullen bloemkoolhamburgers, waaraan ook gehakt kan worden toegevoegd, zelfs door beginnende koks worden gekruid. Bloemkoolkoekjes stellen je gewoon nooit teleur, en dat vanwege de prijs, de gemakkelijke bereiding en hun populariteit. Recept voor bloemkoolkoekjes precies hier.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 grotere bloemkool
1 theelepel komijn
1 theelepel nootmuskaat
zout en peper
2–4 eieren naar grootte
granenmeel naar aantal gebruikte eieren
zonnebloemolie om te bakken
Kookinstructies
Verdeel de bloemkool eerst in losse roosjes. Gooi de harde uiteinden weg. Kook de bloemkool vervolgens 10 minuten in kokend water waaraan je komijn hebt toegevoegd. Giet daarna af en laat afkoelen.
Maak de gekookte bloemkool fijn, voeg nootmuskaat toe en peper en zout naar smaak. Voeg de dooiers toe aan de bloemkool en klop de eiwitten stijf. Verdik het bloemkoolmengsel met bloem. Voeg voorzichtig de opgeklopte eiwitten toe.
Verhit in een pan een hogere laag olie en bak de schijfjes aan beide zijden goudbruin.
Wat u nog niet wist over dit recept Bloemkoolpatties
Bloemkoolpannenkoeken zijn een heerlijke schotel die de zachte smaak van bloemkool combineert met een knapperige textuur. De bereiding is eenvoudig: de bloemkool wordt fijngehakt, gemengd met een ei, meel en kruiden naar smaak. Ze worden in een pan goudbruin gebakken en warm geserveerd. Ideaal als bijgerecht of als zelfstandig gerecht met een dip. Ze kunnen ook in de oven worden gebakken voor een lichtere variant. Bloemkoolpannenkoeken zijn een geweldige manier om meer groenten in je dieet op te nemen en zullen ook degenen plezieren die normaal gesproken geen bloemkool lusten.