Tsjechische pannenkoeken zoals van oma

Recept voor pannenkoeken kan vele vormen hebben. In Frankrijk worden pannenkoeken crêpes of galettes genoemd en in Amerika kom je hun beroemde pancakes tegen. Dit recept voor pannenkoeken heet Tsjechische pannenkoeken zoals van oma, en het is dan ook duidelijk dat het een recept voor pannenkoeken puur huisgemaakt is. Het is zo'n streling voor de nostalgici. Maar het is juist te goed. Aan het basisrecept kun je nog een of twee eieren toevoegen. Let echter op de consistentie, je moet de andere ingrediënten daarop aanpassen. Probeer ook bij het recept voor pannenkoeken het pannenkoekenbeslag ongeveer een uur in de koelkast te laten. Pannenkoeken zullen nog iets beter zijn. Verwarm dan gewoon wat olie in een pan en giet altijd zoveel beslag voor één pannenkoek dat de pannenkoek niet te dik is, waardoor hij niet gaar is, of te dun, waardoor hij kromtrekt. Dus ga ervoor en eet smakelijk.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
250 ml halfvolle melk
4 eieren
snufje zout
140 g bloem
vanillesuiker of kaneel
Kookinstructies
Meng alle droge ingrediënten samen.
Voeg dan de eieren toe en giet heel langzaam en voorzichtig de melk erbij. In het begin is het beslag dikker, maar uiteindelijk wordt het een prachtig vloeibaar beslag.
Verhit op middelhoog vuur in een anti-aanbakpan een beetje olie en ga aan de slag met het bakken. De eerste is een proefpannenkoek, daarna schat je de hoeveelheid beslag in en worden de pannenkoeken zoals die van grootmoeder.
Versier en serveer. Op dit moment zijn er geen grenzen aan de fantasie.
Wat u nog niet wist over dit recept Tsjechische pannenkoeken zoals van oma
Tsjechische pannenkoeken zoals die van oma zijn bekend om hun fijne structuur en heerlijke smaak. Ze zijn dun, licht en perfect zacht. Het beslag wordt bereid met bloem, melk, eieren en een snufje zout. Ze zijn ideaal met een vulling van zelfgemaakte jam, kwark of vers fruit. Een populaire klassieker is ook het bestrooien met poedersuiker en kaneel. Pannenkoeken worden vaak geserveerd als zoete afsluiter na de zondagse lunch of als een op zichzelf staand dessert. Wat de vulling ook is, ze ruiken en smaken altijd hetzelfde als toen oma ze maakte, wat ze een nostalgisch gerecht maakt.