Aardappelknödel
Gekookte aardappelen schillen we en raspen ze na een fijne rasp als ze afgekoeld zijn.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
12 el griesmeel
4 el semolina
1/2 kg gekookte aardappelen
1 st ei
Kookinstructies
We mengen alle ingrediënten in een grote kom en kneden een deeg.
We verdelen het in twee gelijke delen en vormen van elk een rol.
In een grote pan brengen we het water aan de kook en koken we ongeveer 20 minuten.
Vervolgens halen we het uit de pan en snijden het het beste met een draad.
We serveren het als bijgerecht bij vlees met zuurkool of spinazie, maar het is ook heerlijk als zelfstandig gerecht overgoten met gebakken ui in boter.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelknödel
Aardappelknödel is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat wordt gemaakt van gekookte aardappelen, bloem en eieren. Deze knödel hebben een fijne, luchtige textuur en worden vaak geserveerd als bijgerecht bij vleesgerechten, zoals varkensvlees met knoedels en zuurkool of svíčková. Aardappelknödel kunnen ook worden bereid met verschillende vullingen, zoals spek of gerookt vlees. Dit gerecht is populair niet alleen in de Tsjechische keuken, maar ook in andere Midden-Europese landen.