Aardappelknödel

Aardappelknödel
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Gekookte aardappelen schillen we en raspen ze na een fijne rasp als ze afgekoeld zijn.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

12 el griesmeel
4 el semolina
1/2 kg gekookte aardappelen
1 st ei

Kookinstructies

We mengen alle ingrediënten in een grote kom en kneden een deeg.

We verdelen het in twee gelijke delen en vormen van elk een rol.

In een grote pan brengen we het water aan de kook en koken we ongeveer 20 minuten.

Vervolgens halen we het uit de pan en snijden het het beste met een draad.

We serveren het als bijgerecht bij vlees met zuurkool of spinazie, maar het is ook heerlijk als zelfstandig gerecht overgoten met gebakken ui in boter.

Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelknödel

Aardappelknödel is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat wordt gemaakt van gekookte aardappelen, bloem en eieren. Deze knödel hebben een fijne, luchtige textuur en worden vaak geserveerd als bijgerecht bij vleesgerechten, zoals varkensvlees met knoedels en zuurkool of svíčková. Aardappelknödel kunnen ook worden bereid met verschillende vullingen, zoals spek of gerookt vlees. Dit gerecht is populair niet alleen in de Tsjechische keuken, maar ook in andere Midden-Europese landen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 5.0/5 (24 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Bijgerecht
Štítky: Tsjechische keuken, bijgerecht, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Aardappelknödel.

Reactie toevoegen