Spinaziesoep

Spinaziesoep
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We zullen de spinazie ontdooien, het hoeft niet helemaal en we doen het in 3/4 liter water. We zouten het water en brengen het aan de kook. Zo koken we het ongeveer 15 minuten.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

buikvet
1 stuk ei
750 ml water
zout
1 pakje diepvriesspinazie
1 stuk ui
3 teentjes knoflook

Kookinstructies

Terwijl de basis van de soep kookt, bereiden we de roux voor en fruiten we de ui. Hiermee binden we onze soep. Nog voegen we 3 teentjes geperst knoflook en 1 ei toe. Dan laten we het nog kort koken en kunnen we serveren.

Heerlijke met vers brood.

Wat u nog niet wist over dit recept Spinaziesoep

Spinaziesoep is een populair gerecht, dat zich kenmerkt door zijn frisse smaak en voedingswaarden. De belangrijkste ingrediënten zijn verse spinazie, aardappelen, uien en bouillon, die samen worden gekookt en vervolgens tot een gladde consistentie worden gemixt. Deze soep is rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten, wat het een ideaal gerecht maakt voor een gezond dieet. Je kunt het warm serveren met een druppel citroen en zure room, wat de smaak nog verder versterkt. Het is een geweldige manier om groenten in je dieet op te nemen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Smaken, Soepen, Voor kinderen, Snel avondeten, Vegetarisch, Groente
Štítky: Tsjechische keuken, soep, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Spinaziesoep.

Reactie toevoegen