Varkensvlees met paddenstoelen

Varkensvlees met paddenstoelen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We snijden het vlees in blokjes, zouten, peperen, in de koelkast leggen voor 30 minuten om te laten rusten met een deksel. We snijden de champignons.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

500 g varkensvlees
1 stuk grotere ui
naar smaak komijn
vegeta
zout
naar behoefte grof meel
water
olie
gedroogde of verse paddenstoelen

Kookinstructies

We pellen de ui en snijden deze fijn. We laten deze in een pan met olie fruiten en voegen het vlees en de paddenstoelen toe en laten dit even bakken. We strooien er komijn over, voegen water toe en laten sudderen totdat het vlees gaar is.

We zouten, voegen kruiden toe en binden het met bloem.

We kunnen het serveren met zowel rijst als pasta.

Wat u nog niet wist over dit recept Varkensvlees met paddenstoelen

Varkensvlees met paddenstoelen is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat betovert met zijn smaak en aroma. Dit gerecht wordt bereid met kwaliteitsvol varkensvlees dat wordt gestoofd samen met verse of gedroogde paddenstoelen, meestal paddenstoelen zoals boleten of champignons. De resulterende saus is vol umami en past uitstekend bij dumplings of aardappelen. In combinatie met uien en kruiden creëert dit gerecht een heerlijke en vullende traktatie waar het hele gezin van kan genieten.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.1/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Hoofdgerecht, Sauzen, Varkensvlees
Štítky: Tsjechische keuken, saus

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Varkensvlees met paddenstoelen.

Reactie toevoegen