Alevropita

Alevropita
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Alevropita ofwel Epiran Feta Tart is een eieromelet in de stijl van een hartige taart. Het is zeer eenvoudig te bereiden en de basis zijn uiteraard eieren en kaas die in boter is gewenteld.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

2 eetlepels gesmolten boter
2 kopjes melk
1 ricotta
1 feta kaas
oregano
tijm
chili
filodeeg (vergelijkbaar met bladerdeeg)

Kookinstructies

Verwarm de oven voor en leg een vel filodeeg op de bakplaat. Klop de eieren, melk, ricotta en feta tot een dikke massa. Voeg de rest van de ingrediënten toe en verspreid deze over het deeg. Dek af met een andere laag deeg, bestrijk met een ei en bak in de oven.

Wat u nog niet wist over dit recept Alevropita

Alevropita is een traditioneel Grieks gerecht dat afkomstig is uit Epirus, een bergachtig gebied in het noordwesten van Griekenland. Deze eenvoudige, maar smakelijke pita wordt bereid met bloem, olijfolie en water, en wordt vaak verrijkt met lokale feta of andere ingrediënten naar smaak. Alevropita wordt in de oven gebakken totdat er een dunne en knapperige korst ontstaat. Vanwege de eenvoud en de mogelijkheid van gemakkelijke bereiding is het een populair gerecht, zowel voor dagelijks gebruik als bij feestelijke gelegenheden. Het wordt geserveerd als een voorgerecht of een lichte hoofdmaaltijd.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.2/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Smaken, Grieks
Štítky:

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Alevropita.

Reactie toevoegen