Thuisgebakken aardappelbolletjes

Thuisgebakken aardappelbolletjes
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Eerst koken we de aardappelen in de schil en als ze gaar zijn, laten we ze afkoelen. Dan maken we een giststarter van de gist, die we met suiker bestrooien. Zo mengen we goed, gieten we 2 eetlepels lauwe melk erbij, bestrooien we met bloem en zetten we ergens warm om te rijzen.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

350 g aardappelen in de schil gekookt
350 g bloem
200 - 250 ml melk
1 stuk kleine rode ui
1 - 2 theelepels gedroogde tijm
100 ml zonnebloemolie
1 stuk ei
42 g verse gist
1 eetlepel suiker
350 g griesmeel
om te bestrijken olie
naar smaak 1/2 theelepel zout
naar behoefte komijn
sesamzaadjes

Kookinstructies

Daarna zeven we beide soorten bloem, schillen we de ui en snijden we deze in blokjes. De afgekoelde aardappelen schillen we en raspen we fijn.

In een kom met bloem gieten we de melk met de desem, olie, eieren en voegen we de geraspte gezouten aardappelen toe. We verwerken alles tot een deeg, dat we ongeveer een uur laten rijzen. Na het rijzen mengen we de ui en tijm door het deeg. Vervolgens rollen we het deeg uit tot ongeveer een centimeter dik. Daarna steken we met een uitsteekvormpje rondjes uit, die we op een met bakpapier bekleedde bakplaat leggen. Wanneer we klaar zijn, bedekken we het met een theedoek en laten we het nog ongeveer 15 minuten rijzen. Voordat we ze in de oven doen, bestrijken we ze nog met olie. We strooien er komijn of sesam overheen. We bakken ze tot ze roze zijn, ongeveer een half uur, bij een temperatuur van 180°C. Nadat we ze eruit halen, bestrijken we ze opnieuw met olie.

De broodjes serveren we als bijgerecht, we kunnen ze ook besmeren met verschillende smeersels.

Wat u nog niet wist over dit recept Thuisgebakken aardappelbolletjes

Thuisgebakken aardappelpasteitjes zijn een heerlijke gerecht dat niet alleen de smaakpapillen verheugt, maar ook het hart. De bereiding is eenvoudig en snel, ideaal als bijgerecht bij verschillende vleesgerechten of als een op zichzelf staande snack. Fijne aardappelen worden gecombineerd met bloem en specerijen, wat luchtige en buitengewoon smakelijke pasteitjes oplevert. Serveer ze warm, je kunt ze bestrooien met kruiden of serveren met een romige dip. Dit recept brengt je gegarandeerd terug naar een tijd van huiselijke gezelligheid en tradities, waarbij de zorg voor voedsel thuis op de eerste plaats kwam.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.2/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Smaken, Gebak, Voorgerecht, Bijgerecht, Vegetarisch
Štítky: Tsjechische keuken, bijgerecht, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Thuisgebakken aardappelbolletjes.

Reactie toevoegen