Knoflookdipjes
Koude saus:
Ingrediënten en wat u nodig heeft
saus 1 zout
4 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels water
100 g magere mayonaise
1 eetlepel citroensap
1/2 theelepel suiker
peper
saus 2 100 g kwark
2 eetlepels bloem
peper
zout
2 stuks lente-ui
4 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
ter garnering gehakte peterselie of bieslook
Kookinstructies
Wrijf de knoflook met zout en peper. Doe het in een kom en voeg citroensap toe, meng en giet er olijfolie en water overheen. Eindig met het toevoegen van mayonaise en gehakte peterselie en bieslook. Breng indien nodig op smaak.
Sauss bereid met warmte:
Wrijf de knoflook opnieuw met zout en peper, snijd de ui fijn en laat deze in hete olie fruiten. Strooi er bloem over, bak het even en giet er bouillon bij. Kook dit ongeveer 20 minuten. Meng vervolgens de gewreven knoflook, roomkaas, gehakte peterselie en bieslook erdoor. Breng verder op smaak naar wens. Laat de knoflooksaus afkoelen in de koelkast en serveer deze goed gekoeld.
Beide sauzen worden gekoeld geserveerd bij gegrilde groenten, aardappelen en vlees.
Wat u nog niet wist over dit recept Knoflookdipjes
Knoflook dips zijn populaire, smaakvolle smeersels die verschillende gerechten perfect aanvullen. Deze dip, gebaseerd op knoflook, yoghurt of zure room, is ideaal voor barbecueën, in salades of als bijgerecht bij groenten en chips. De uitgesproken smaak geeft veel verschillende gerechten een extra flair. Knoflook dips zijn ook gemakkelijk te bereiden en kunnen naar smaak worden verrijkt met verschillende kruiden en specerijen. Deze heerlijke traktatie is een perfecte keuze voor elk feest of familiebijeenkomst.