Toast met tomaten
We nemen gesneden plakken van een stokbrood of toastbrood en besprenkelen ze met witte wijn.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
50 g Engelse bacon
1 st witte bol of toastbrood
150 g geraspte kaas
3 st eieren
1 dl witte wijn
10 st tomaten
1 eetlepel verse peterselie
ter garnering cherrytomaatjes
naar smaak zout
gemalen zwarte peper
indien nodig olie
Kookinstructies
In kokend water blancheren we de tomaten, pellen we ze en snijden we ze in stukken.
Verhit een beetje olie in een pan en rooster daarop lichtjes de kleine broden. Zet apart, voeg vervolgens de fijngehakte spek en ui toe aan de pan en bak ze. Voeg de tomaten toe en laat het zachtjes sudderen. Roer dan de eieren erdoor, voeg zout en peper toe.
Laat het afkoelen en meng de geraspte kaas met de gehakte peterselie erdoor. Verdeel het mengsel over de voorbereide toast of kleine broden en leg ze op een ingevette bakplaat. Leg op elk stuk een plakje spek en bak de toast in een voorverwarmde oven.
Ter garnering gebruiken we gehalveerde cherrytomaat en serveren we.
Wat u nog niet wist over dit recept Toast met tomaten
Toast met tomaten is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat elke liefhebber van snelle en gezonde maaltijden zal plezieren. De bereiding is heel gemakkelijk: je hoeft alleen maar sneetjes brood te roosteren en daarop verse tomaten te stapelen. Je kunt ook zout, peper en kruiden zoals basilicum of oregano toevoegen om de smaak te versterken. Dit gerecht is ideaal als lichte snack of voorgerecht dat verfrissend is op warme dagen. Toast met tomaten is niet alleen heerlijk, maar ook rijk aan vitamines en antioxidanten!