Lente-rollen in rijstpapier

We koken rijst, die we laten afkoelen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
20 stuks rijstpapier
3 eetlepels sojasaus
250 g gemengd gehakt
100 g rijst
250 g witte kool
2 stuks wortel
Kookinstructies
We schrapen de wortels, reinigen de kool en raspen we het.
We mengen de geraspte groenten met rijst en gehakt. We kruiden met sojasaus, zout en peper. We bereiden rijstpapier voor, dat we bevochtigen en daarop de vulling leggen en in kleine rolletjes pakken.
We verhitten olie in een pan en leggen de rolletjes erin. We bakken ze tot ze goudbruin zijn.
Het is helemaal aan jou wat de verhouding is tussen de vulling en de rijst en welke groenten je gebruikt.
De loempia's laten we uitlekken en serveren we onmiddellijk.
Wat u nog niet wist over dit recept Lente-rollen in rijstpapier
Lente-rolletjes in rijstpapier zijn een populair gerecht uit de Aziatische keuken, bekend om hun frisheid en lichtheid. Deze rolletjes worden meestal gevuld met verschillende verse ingrediënten, zoals groenten, kruiden, garnalen of tofu, en worden geserveerd met heerlijke sauzen, zoals pindasaus of zoetzure saus. Het rijstpapier waarin de rolletjes zijn gewikkeld, geeft het gerecht een delicate textuur en een verfijnde smaak. Lente-rolletjes zijn een geweldige keuze voor een gezonde en smakelijke snack of voorgerecht, ideaal vooral tijdens de warme maanden.