Kari taart met prei

Kari taart met prei
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Klassieke Franse hapje.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

deeg 75 ml water
100 g boter
provencaalse kruiden
200 g bloem
1 theelepel zout
vulling 200 ml melk
250 ml slagroom 40%
3 stuks eieren
4 stuks middelgrote prei
1 eetlepel kruidenpoeder
30 g boter
150 g geraspte emmental
zout en peper

Kookinstructies

In een kom bereiden we het deeg van boter, bloem en zout. Daar voegen we Provençaalse kruiden, water en het deeg kneden we tot een gladde massa. We leggen het in de koelkast om een uur te rusten.

In een pan met gesmolten boter bakken we de gesneden prei. Na 15 minuten voegen we kerrie toe en na het omroeren halen we van het vuur.

Het geruste deeg rollen we uit tot een cirkel van ongeveer 30 cm in diameter en plaatsen we in een ingevette en met bloem bestrooide taartvorm. Op het deeg verdelen we dan gelijkmatig de prei met kerrie en gieten we het roommengsel erover. Als laatste strooien we alles met geraspte kaas.

We plaatsen het in de oven op 180°C en bakken het gedurende ongeveer 40 minuten tot het goudbruin is.

De afgewerkte taart (Quiche) kunnen we direct serveren. We kunnen het ook koud serveren.

Wat u nog niet wist over dit recept Kari taart met prei

Kerrie taart met prei is een smakelijk en aromatisch gerecht dat een uitgebalanceerde combinatie van Indiase specerijen met de zachte smaak van prei verbindt. Het deeg is knapperig en goudbruin, en het complementeert perfect de rijke vulling van prei en kerriepoeder. Dit gerecht is ideaal als een snelle avondmaaltijd of hartige snack. Het wordt doorgaans warm geserveerd, soms met een yoghurtdip die de rijke smaak accentueert. Kerrie taart met prei is een geweldige manier om groenten en exotische specerijen in één heerlijke hap te genieten.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Smaken, Frans, Hoofdgerecht, Vegetarisch
Štítky: Franse keuken, voorgerecht, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kari taart met prei.

Reactie toevoegen