Kikkererwtenpasta (hummus)

Kikkererwtenpasta (hummus)
Voorbereidingstijd: 60 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Porties: 6

Soms kikkererwtendip, soms hummus, maar het gaat altijd om hetzelfde gerecht. Kikkererwten zijn een absoluut geweldig voedsel. Ze behoren tot de hoogste kwaliteit peulvruchten, en het is dan ook verrassend dat ze lange tijd volledig over het hoofd zijn gezien. Suikers, eiwitten en vezels, maar ook calcium, ijzer en vitamine B15 - dat is de materie die je lichaam uit kikkererwten haalt. Kikkererwtendip of hummus kan in grotere hoeveelheden worden bereid, omdat het een paar dagen in de koelkast houdbaar is. Kikkererwten en hun recepten zijn ook zeer talrijk, dus er is echt genoeg om uit te kiezen. Tahini (sesampasta) verandert in combinatie met komijn in een onweerstaanbare combinatie. Tahini is verkrijgbaar in elke grotere supermarkt of in natuurvoedingswinkels. Recepten met kikkererwten zijn tegenwoordig gewoon in de mode. Wij brengen je een recept voor kikkererwtendip, dat je kunt combineren met olijvenbrood, of eet het met wat je maar wilt.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

150 g droge kikkererwten
1 dcl koude kikkererwtenbouillon
4 teentjes knoflook
0,5 dcl olijfolie
1 citroen
zout
gemalen komijn
100 g tahini sesampasta

Kookinstructies

Spoel de kikkererwten goed af en laat ze een nacht weken. Kook ze de volgende dag ongeveer 1 uur in dezelfde pan. Vergeet niet het water lichtjes te zouten. De kikkererwten moeten helemaal zacht zijn. Giet ze daarna af en laat ze afkoelen. Gooi het kookwater niet weg.

Mix de zachte en gekookte kikkererwten samen met de knoflook, citroen, gladde bouillon, komijn en zout tot een fijne pasta.

Voeg nu pas de sesampasta tahini toe. De hummus zal mooi samenkomen en op smaak worden gebracht.

Serveer de kikkererwtenpasta in een kom, zodat iedereen zijn eigen portie kan opscheppen. Bijvoorbeeld op brood besprenkeld met olijfolie.

Wat u nog niet wist over dit recept Kikkererwtenpasta (hummus)

Kikkererwtenpasta, ook bekend als hummus, is een populair gerecht dat afkomstig is uit het Midden-Oosten. De basis bestaat uit kikkererwten, die samen met tahini, citroensap, knoflook en olijfolie tot een gladde massa worden gemixt. Hummus is voedzaam en rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen. Het is een uitstekende aanvulling op brood, verse groenten of kan dienen als dip. Dankzij zijn veelzijdigheid en eenvoudige bereiding heeft het wereldwijd aan populariteit gewonnen. Het past perfect in het gezonde dieet van vegetariërs en veganisten.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.3/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Smaken, Goodies, Peulvruchten, Spread, Voorgerecht, Voor kinderen, Vegetarisch
Štítky: Arabische keuken, voorgerecht, babyvoeding, peulvruchten, smeersel, voorgerecht, snack, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kikkererwtenpasta (hummus).

Reactie toevoegen