Huispaté
Wat te koken: zelfgemaakte paté? Het is een heerlijke lekkernij.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
nootmuskaat - geraspt
4 eetlepels bloem - fijn
zout
zwarte peper - gemalen
kruidnagel
cinnamon - gemalen
1/2 kg keuken-ui
1 kop halfvolle melk
olie - bijvoorbeeld koolzaadolie
citroenschil
1 kg lever - varkens
2 kg vlees - varkens
suiker - bijvoorbeeld poedersuiker
3 stuks eieren
Kookinstructies
Gekocht varkensvlees doen we in een pan. We bedekken het met water en koken het tot het zacht is.
Tsjechische knoflook en ui ontdoen we van hun schil. De knoflook persen we en doen het in een kom.
Met een handmixerv2 hakken we de keukenui fijn. We druppelen wat olie in de pan en fruiten de ui. We voegen het toe aan de knoflook.
We pakken de vleesmolens erbij. We doen het gekookte varkensvlees en de (rauwe) lever erin. We malen het en doen het in een kom.
We voegen een beetje nootmuskaat toe.
We voegen de overige specerijen toe. We voegen een beetje zout toe. We gieten melk erbij en breken de eieren. We binden het met fijne bloem.
We zoeten het. Voor de geur, een beetje citroenschil en kaneel. Dat wordt een lekkernij.
We mengen de ingrediënten goed door elkaar. We scheppen het in de voorbereide potjes. We sluiten ze af en laten ze zestig minuten koken.
Voorzichtig eruit halen. We kunnen de deksels versieren met een mooi stofje en vastbinden met touw. Daarvoor een papieren etiket en we hebben meteen een klein cadeau voor vrienden.
Eet smakelijk!
Wat u nog niet wist over dit recept Huispaté
Huisgemaakte paté is een heerlijk gerecht dat rijk is aan smaak en een romige textuur heeft. Het wordt meestal bereid met lever, hetzij van varkens of van gevogelte, die worden gecombineerd met boter, kruiden en specerijen. Dit mengsel wordt gekookt, gepureerd en laat zakken in een vorm. Huisgemaakte paté wordt vaak geserveerd als voorgerecht, gesmeerd op vers brood of een baguette. Het is ideaal voor feestelijke gelegenheden en gewone snacks. Het zelf maken is eenvoudig en het resultaat is altijd de moeite waard.