Hartjesworstjes met ei
Geschilde kipworstjes snijden we in de lengte, maar niet helemaal door, zodat we ze in de vorm van een hart kunnen buigen. Zo gebogen prikken we ze vast met een tandenstoker, zodat ze hun vorm behouden.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
3 stuks worst
3 stuks eieren
naar behoefte boter
voor garnering verse groene kruiden
naar smaak zout en peper
Kookinstructies
Deze gevormde mal leggen we op een pan met gesmolten boter, breken een ei in het midden en bakken het. We kunnen het lichtjes peperen en zouten.
We kunnen het gebruiken als weer eens een andere vorm van ontbijt. We garneren met verse peterselie en serveren met vers gebakken brood.
Wat u nog niet wist over dit recept Hartjesworstjes met ei
Hartvormige worstjes met ei zijn een snel en creatief gerecht dat vooral geliefd is om zijn speelsheid en eenvoud. Eerst worden de worstjes in de lengte doorgesneden, maar niet helemaal doorgesneden, en vervolgens worden ze in de vorm van een hart gedraaid. De middenstukken van de worstjes worden met tandenstokers vastgezet om de vorm te behouden. In elk hart wordt een ei gebroken en alles wordt gebakken in de pan. Het gerecht kan worden op smaak gebracht met zout, peper en bestrooid met verse bieslook. Dit gerecht is ideaal voor een romantisch ontbijt of diner en zal zowel kinderen als volwassenen blij maken dankzij zijn originele uiterlijk.