Courgettebloemen gevuld met mozzarella

Courgettebloemen gevuld met mozzarella
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Uitstekend Italiaans voorgerecht.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

15 stuks courgettebloem
2 pakken mozzarella
naar behoefte olie om te frituren
deeg melk
7 eetlepels patentbloem
2 stuks eieren
zout

Kookinstructies

We wassen de courgettebloemen goed, ook van binnen, en drogen ze af. Vervolgens vullen we de bloemen met in blokjes gesneden mozzarella, zodat ze niet beschadigen.

Voor het beslag mengen we bloem, eieren, zout en melk, zodat we de bloemen erin kunnen hullen.

In een pan verhitten we olie en bakken de omhulde bloemen aan beide kanten goudbruin. Na het uithalen leggen we ze op een servet dat het overtollige olie absorbeert.

Vervolgens serveren we ze direct, terwijl ze nog warm zijn.

Wat u nog niet wist over dit recept Courgettebloemen gevuld met mozzarella

Gevulde courgettebloemen met mozzarella zijn een delicaat gerecht dat de liefhebbers van groenten zal verrassen. Deze fijne bloemen, die typerend zijn voor het zomerseizoen, worden gevuld met romige mozzarella, wat het gerecht een verrukkelijke smaak en textuur geeft. Ze worden meestal omhuld met beslag en gefrituurd, waardoor ze een gouden kleur en krokante textuur krijgen. Serveer ze met een verse kruiden-dip of citroensap om hun smaak te accentueren. Dit gerecht is ideaal als voorgerecht of lichte hoofdschotel en vormt de perfecte aanvulling op een zomerse bijeenkomst met vrienden.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.4/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Smaken, Italiaans, Voorgerecht, Vegetarisch, Groente
Štítky: Italiaanse keuken, voorgerecht, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Courgettebloemen gevuld met mozzarella.

Reactie toevoegen