Leverpastei van gevogeltelever
In de pan smelten we de helft van de boter en de olie, waaraan we de fijngehakte sjalot of ui laten aanbakken.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
200 g boter
3 eetlepels gedroogde kersen
1 eetlepel olie
250 g kippenlever
4 stuks sjalot
2 teentjes knoflook
naar smaak zout
gemalen zwarte peper
Kookinstructies
Voeg dan de fijngehakte knoflook en schoongemaakte lever toe. Bak dit ongeveer 8 minuten, zodat het van binnen roze blijft. Giet dan de cherry erbij, roer door en haal van het vuur.
Nadat de inhoud van de pan is afgekoeld, doen we alles in de mixer, voegen zout en peper toe en mixen. Deze mengsel verdelen we dan in schaaltjes en de bovenkant bedekken we met een dunne laag gesmolten boter. Zo plaatsen we in de koelkast om af te koelen.
We smeren de kippenpaté op vers brood en decoreren met fijngehakte bieslook.
Wat u nog niet wist over dit recept Leverpastei van gevogeltelever
Leverpaté van gevogelte is een populaire delicatesse die wordt gekenmerkt door een fijne smaak en een gladde textuur. Gemaakt van hoogwaardige gevogeltelever, vaak aangevuld met kruiden en specerijen, is het ideaal als voorgerecht of smeersel. Het wordt meestal geserveerd op vers brood of als onderdeel van verschillende hapjes. Dit heerlijke gerecht is gemakkelijk thuis te bereiden en vindt zijn plek op tafel tijdens feestelijke gelegenheden en gewone dagen.