Kaas in aardappelbeslag
We hakken wat peterselie, de gepelde knoflook wrijven we met zout en peper, de camembert snijden we in de lengte doormidden in twee stukken, de gepelde en gewassen aardappelen raspen we fijn en laten het overtollige zetmeelwater uitlekken.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 stuk harmelijn
ter decoratie gehakte peterselie
naar behoefte bakolie
deeg 1 stuk ei
zout
2 eetlepels bloem
2 stuks aardappelen
2 teentjes knoflook
gemalen zwarte peper
Kookinstructies
Bij het maken van het beslag mengen we aardappelen, bloem, eieren, knoflook, zout en peper. We meng alles goed door elkaar.
Op een hete pan met olie scheppen we met een soeplepel beslag en vormen er 2 schijfjes van. Hierop leggen we doorgesneden camemberts, die we weer met beslag bedekken. We bakken ze aan beide kanten goudbruin.
We serveren de camembert meteen na het uit de pan halen en decoreren met gehakte peterselie. Voor de smaak kunnen we ketchup of knoflookdip gebruiken.
Wat u nog niet wist over dit recept Kaas in aardappelbeslag
Hermelín in een aardappelbeslag is een populair Tsjechisch gerecht dat een heerlijke smaaksensatie combineert met een knapperige textuur. Wanneer de hermelín in een fijn aardappelbeslag wordt gewenteld en gefrituurd, ontstaat er een goudbruine korst die prachtig contrasteert met de zachte kaas van binnen. Dit gerecht is ideaal als voorgerecht of hoofdgerecht en wordt vaak geserveerd met vers brood en een kruiden-dip. Het is een degelijk gerecht dat elke kaas- en frituurliefhebber zal waarderen.