Salade met kip en sesam
We zullen de kipfilets afspoelen, in kleine stukjes snijden en in een kom doen. We voegen de eieren, sojasaus, sesam, maïzena, zout en peper toe. We mengen alles goed met de hand, zodat alles gelijkmatig bedekt is.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
400 g kipfilet
olie
marinade 1 st ei
gemalen zwarte peper
maizena
sojasaus
zout
sesamzaad
saus mosterd
chili-kruiden
1 bekertje zure room
ketchup
salade tomaat
geïmmumeerde maïs
paprika
Chinese kool
komkommer
Kookinstructies
In een pan met verhitte olie bakken we het mengsel mooi aan alle kanten en zetten het opzij. Ondertussen, terwijl we de salade voorbereiden, kan het mengsel afkoelen.
We mengen ketchup, mosterd met zure room en voegen naar wens chili toe. In een kom snijden we de groenten, voegen zout en peper toe en mengen goed door.
We serveren de salade onmiddellijk, het beste in kommen waarin we de dressing naar smaak en het reeds afgekoelde vlees doen.
Wat u nog niet wist over dit recept Salade met kip en sesam
Kip- en sesamsalade is een uitstekend gerecht dat smaakvolle geneugten verbindt met voedingswaarde. Mals kippenvlees wordt gemarineerd en gegrild, wat een heerlijke rokerige smaak geeft. Het wordt aangevuld met verse groenten, zoals bladsla, komkommer en wortel, die zorgen voor een krokante textuur. Sesamzaadjes geven de salade een subtiele, nootachtige smaak en voedzame vetten. Deze salade is een ideale keuze voor een gezonde lunch of diner, het is licht maar tegelijkertijd zeer vullend.