Vleesballetjes
We nemen bladerdeeg, rollen het uit en snijden het in vierkantjes, die we bestrijken met losgeklopt ei.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
majoraan
2 eetlepels zwarte olijven
2 stuks eieren
witte peper
tijm
peterselie
2 eetlepels grove bloem
zout
olijfolie
1 stuks uien
300 g gemalen varkensvlees
250 g deegwaren
4 teentjes knoflook
basilicum
om te bestrijken ei
Kookinstructies
We schillen de ui en snijden deze fijn. De geschaalde knoflook persen we en hakken de olijven. In een pan fruiten we de ui, daarna voegen we de knoflook toe en na een tijdje ook het gehakt. We kruiden met kruiden, voegen zout toe en doen de olijven erbij.
Zodra het mengsel afkoelt, mengen we ook de eieren erdoor. Met het mengsel vullen we de voorbereide vierkantjes en vormen er pakketjes van. Deze bestrijken we nog met ei en leggen ze op een bakplaat met bakpapier.
We bakken in een voorverwarmde oven op 250°C. Daarna verlagen we naar 200°C en bakken tot ze goudbruin zijn.
De pakketjes zijn heerlijk als voorgerecht.
Wat u nog niet wist over dit recept Vleesballetjes
Vleesbroodjes zijn een populair gerecht dat niet alleen vleesliefhebbers zal plezieren. Het zijn kleine gebakjes gevuld met gemalen vlees, groenten of andere ingrediënten, die goudbruin worden gebakken. Deze heerlijke snack is de ideale aanvulling voor feesten, familiebijeenkomsten of als lichte avondmaaltijd. De bereiding van vleesbroodjes kan creatief zijn, omdat de vulling variabel kan worden gekozen, of het nu rundvlees, kip of varkensvlees is. In de meeste gezinnen zijn ze een geliefde traditie geworden die elke diner zal verwelkomen.