Heerlijke Franse pannenkoeken
Pannenkoeken, pannenkoeken zoete verwennerij. Kinderen en volwassenen houden ervan.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2-4 stuks ei
zout
1 l halfvolle melk
400 g bloem - fijn
1,5 theelepel bakpoeder
naar eigen inzicht
voor garnering fruit (kiwi, aardbei, peer, druiven)
topping karamel, fruit
slagroom
vulling bijv. (kaas, vanille-ijs, jam)
voor bestrooien bijv. cacao, chocolade
Kookinstructies
We kunnen ze vullen met verschillende vullingen, zoals kwark, vanille-ijs, jam, enzovoorts. Bestrooien met cacao, chocolade. Versieren met slagroom of fruit: bijvoorbeeld kiwi, aardbei, framboos.
Neem een hoge kom en giet de melk erin. Voeg het bakpoeder, zout, en de eieren toe en meng goed. Nu gaan we de bloem geleidelijk toevoegen en mixen. Het is goed om een garde te gebruiken, het beslag wordt glad zonder klontjes.
Zet het fornuis aan en vet de pan in met olie.
Neem een lepel en giet het beslag in de pan. Doe er alleen een dunne laag in, zodat de pannenkoek dun en luchtig is. Draai om. Als we de moeite nemen, zal het resultaat ons aangenaam verrassen.
De afgewerkte pannenkoeken hoeven alleen nog maar gevuld en versierd te worden. Laat je daar leiden door je fantasie en smaakpapillen.
Eet smakelijk, lekker zoet.
Wat u nog niet wist over dit recept Heerlijke Franse pannenkoeken
Heerlijke Franse pannenkoeken zijn zachte, dunne en lichte plakken die afkomstig zijn uit de traditionele Franse keuken. Ze worden gemaakt van bloem, eieren, melk en een snufje zout, wat zorgt voor een glad en fijn beslag. Deze pannenkoeken kunnen zowel zoet als hartig worden geserveerd. Tot de populaire zoete varianten behoren pannenkoeken met citroensuiker, Nutella of fruit. Voor de hartige versies worden ze vaak gevuld met ham, kaas of spinazie. Heerlijke Franse pannenkoeken verrassen met hun delicate smaak en hun variëteit zal elke fijnproever tevredenstellen. Een originele manier om te genieten van de unieke charme van de Franse keuken.