Gegratineerde asperges met kaas

Gegratineerde asperges met kaas
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

In een pan zetten we water aan de kook, voegen zout toe en doen een bos asperges erin. Wanneer de asperges zacht zijn, halen we ze uit het water en drogen ze af met een theedoek. Daarna leggen we ze in een ovenschotel.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

500 g asperge
50 g boter
100 - 150 g kaas
zout

Kookinstructies

We besprenkelen het met gesmolten boter en bestrooien het met geraspte kaas. Zo zetten we het in de oven die voorverwarmd is op 250°C op de grillstand.

Zodra de kaas op de asperges begint te smelten, zijn we klaar. Als je de keuze hebt, geef dan de voorkeur aan groene asperges boven witte.

Wat u nog niet wist over dit recept Gegratineerde asperges met kaas

Gegratineerde asperges met kaas is een heerlijke en feestelijke maaltijd die elke groenteliefhebber zal verrassen. Dit gerecht wordt bereid met verse asperges, die eerst geblancheerd moeten worden en daarna gegratineerd. Kaas, vaak varianten zoals Parmezaanse of mozzarella, geeft het gerecht een romige smaak en een gouden korst. Het gratineren benadrukt de natuurlijke smaak van de asperges en het gerecht is ideaal als bijgerecht of lichte lunch. Het kan warm worden geserveerd, recht uit de oven, wat zorgt voor een perfecte culinaire ervaring.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Smaken, Italiaans, Voorgerecht, Bijgerecht, Vegetarisch, Groente
Štítky: Italiaanse keuken, voorgerecht, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gegratineerde asperges met kaas.

Reactie toevoegen