Huisgemaakte "chèvre"

Huisgemaakte "chèvre"
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 200

In een grotere kom mengen we alle ingrediënten grondig. In een kom met deksel leggen we een doek of een theedoek en gieten we het mengsel erin. Bij het sluiten van de kom…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

500 g witte yoghurt
1 bekertje zure room
zout naar smaak

naar smaak kruiden toevoegen - ik gebruik de mix "kruidenboter"

Kookinstructies

In een kom mengen we alle ingrediënten grondig met een garde.

Plaats een doek of een lap in een kom met een deksel en giet het mengsel erin.

Bij het afdekken van de kom, vermijd de doek zodat er voldoende ruimte onder blijft voor het uitlekken van de wei. Sluit het deksel goed af en zet het 24 uur in de koelkast. Rol de doek die uit de kom hangt op het deksel, want deze kan vochtig worden en rommel in de koelkast veroorzaken.

De volgende dag is het klaar. Haal de kaas voorzichtig eruit om te voorkomen dat deze terug in de wei komt, en verplaats het naar een doosje. Het is geweldig. Thuis houdt het niet lang stand.

Wat u nog niet wist over dit recept Huisgemaakte "chèvre"

Thuisgemaakte „gerookte kaas“ is een uitstekende spread die je gemakkelijk thuis kunt maken. De basis bestaat uit zachte kwark, die wordt gemengd met hoogwaardige room of yoghurt voor een romige consistentie. Door kruiden, specerijen of knoflook toe te voegen, krijg je een geweldige smaak. Je kunt experimenteren met verschillende smaken, zoals paprikaspread of kruidenkaas. Deze delicate dip is ideaal op brood, bij groenten of als onderdeel van een borrelplank. Geniet van een eerlijke thuisgemaakte spread die je maaltijd verfrischt en je gasten zal verblijden.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (29 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Smaken
Tag: snack, eenvoudig, gewone dag, zout, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, kazen, verspreidt zich, ontbijt

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Huisgemaakte "chèvre".

Reactie toevoegen