Spinazie rolletje met kwarkvulling
We drukken het vocht uit de ontdooide spinazie, mengen het met bloem, bakpoeder en eidooiers. We voegen de opgeklopte eiwitten toe en voegen zout naar smaak. We mengen dit goed door en doen het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat, waarop we het gladstrijken. We plaatsen het in een voorverwarmde oven op 200°C en bakken het gedurende 10-15 minuten.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
rode paprika
vulling 200 g zure room
zout
250 g zachte kaas
3 teentjes knoflook
100 g geraspte kaas
deeg 1 snufje bakpoeder
zout
1 blok diepvriesspinazie
3 eetlepels grof meel
4 stuks eieren
Kookinstructies
Ondertussen bereiden we de vulling van kwark, geraspte kaas, room en geperste knoflook.
De gebakken spinaziebodem nemen we van de bakplaat en leggen we op nieuw bakpapier.
Het papier waarop we gebakken hebben, trekken we eraf, leggen we op de bodem en rollen samen met het nieuwe papier op. Wanneer de rol afgekoeld is, ontwikkelen we deze, verwijderen we het oude bakpapier en bestrijken we met de vulling. Bestrooi met fijngehakte rode paprika en rol zonder bakpapier opnieuw op.
De rol laten we in de koelkast afkoelen. Daarna snijden we in plakjes en serveren we als voorgerecht of snack.
Wat u nog niet wist over dit recept Spinazie rolletje met kwarkvulling
Spinazerolletje met kwarkvulling is een smakelijk en gezond gerecht dat niet alleen door zijn kleur, maar ook door zijn heerlijke smaak betovert. Dit rolletje wordt bereid van fijn gemalen spinazie, die wordt gebakken op een dunne plaat, en wordt gevuld met een romige kwarkmix, vaak verrijkt met kruiden of knoflook. Het wordt geserveerd als een geweldige voorgerecht of lichte hoofdgerecht en is populair vanwege zijn voedingswaarde en aantrekkelijke uiterlijk. Ideale keuze voor vegetarisch eten!