Tomatenappetizer

Tomatenappetizer
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Doe de in blokjes gesneden tomaten, geperste knoflook, basilicum in een kom, besprenkel met olijfolie, voeg zout en peper naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar en laat dit een paar uur in de koelkast rusten.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

3 stuks tomaat
1 teentje knoflook
olijfolie
zout
gemalen zwarte peper
basilicum
naar behoefte baguette

Kookinstructies

Snijd de baguette doormidden, snijd deze op de gewenste lengte en rooster deze in de broodrooster of in de oven. Vervolgens beleggen we het met de tomatenmix.

Tomatenappetizer is uitstekend als voorgerecht.

Wat u nog niet wist over dit recept Tomatenappetizer

Tomatensalade is een verfrissend voorgerecht dat ideaal is voor tomatenliefhebbers. Verse tomaten worden in dunne plakjes gesneden en op smaak gebracht met olijfolie, balsamicoazijn en een snufje zout. Het toevoegen van verse basilicum en mozzarella creëert een harmonieuze combinatie van smaken die elke fijnproever zal aanspreken. Dit gerecht is perfect als een lichte start van de maaltijd of als een heerlijke bijgerecht. Het wordt vaak op kamertemperatuur geserveerd, waardoor alle ingrediënten hun natuurlijke smaken kunnen laten stralen. Tomatensalade is niet alleen smakelijk, maar ook gezond, rijk aan vitamines en antioxidanten.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Smaken, Voorgerecht, Vegetarisch, Groente
Štítky: Tsjechische keuken, voorgerecht, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Tomatenappetizer.

Reactie toevoegen