Chinese rolls
Snijd de schoongemaakte, gedroogde kipfilets in kleine stukjes en bak ze in een pan. Voeg daar een groentemix aan toe en bak ook deze. Als het te vloeibaar is door de ontdooide groenten, giet dan het water uit de pan of bind het met maizena. Breng op smaak met zout en peper, voeg sojasaus, kaneel en gember toe. De vulling mag niet te vloeibaar zijn, anders kun je niet vullen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g kipfilet
1 snuf gemalen witte peper
1 - 2 eetlepels maizena
rijstpapier
500 g diepvriesgroenten
naar smaak 2 - 3 eetlepels sojasaus
1 snuf gemalen gember
1 snuf gemalen kaneel
zout
indien nodig olie om in te bakken
Kookinstructies
Verder bereiden we in een kom met water rijstpapier voor, dat in de meeste winkels te vinden zou moeten zijn. Wanneer het papier zacht is, vullen we het met een mengsel, rollen het op tot rolletjes en trekken de uiteinden dicht, zodat het mengsel er niet uitloopt. Als het niet lukt, kun je proberen om het in twee papieren te wikkelen.
Zo frituren we de rolletjes tot ze goudbruin zijn. We kunnen ze meteen serveren, met of zonder bijgerecht.
Wat u nog niet wist over dit recept Chinese rolls
Chinese loempia's, ook wel bekend als lente-loempia's, zijn een populair gerecht in de oosterse keuken. Deze knapperige rolletjes worden doorgaans bereid van dun deeg en