Aardappelschepen met cheddar en spek

Aardappelschepen met cheddar en spek
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Deze voorgerecht is een geweldige hapje.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

120 g cheddar of eventueel een andere harde kaas
8 stuks aardappelen
70 g gerookt spek
20 g boter
voor garnering bieslook of peterselie
naar smaak gemalen peper
zout

Kookinstructies

Verwarm de oven voor op 200°C.

Was en droog de aardappelen, prik ze in met een vork en leg ze op een ingevette bakplaat. Plaats ze in de oven. Bak ze minstens 1 uur. Wanneer je ze eruit haalt, moeten ze zacht zijn. Op dat moment snijden we ze doormidden.

We schakelen de oven niet uit.

Schep met een lepel het vruchtvlees uit de aardappelen, zodat de schil intact blijft en er ongeveer een halve centimeter aardappel in de schil blijft. Bestrijk de uitgeholde aardappelen met gesmolten boter en zet ze weer in de oven. Laat ze daar totdat ze goudbruin zijn.

Snijd de spek in dunne reepjes en de kaas in kleine blokjes of rasp het grof.

Zout en peper de binnenkant van de aardappelen en vul ze met spek en kaas. Plaats ze weer in de oven en laat ze daar totdat de kaas gesmolten is.

Na het eruit halen, garneer met gehakte bieslook of peterselie en serveer onmiddellijk.

Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelschepen met cheddar en spek

Aardappelbootjes met cheddar en spek zijn een heerlijk en populair gerecht dat zowel volwassenen als kinderen zal plezieren. Deze kleine aardappel "bootjes" worden eerst goudbruin gebakken en vervolgens gevuld met een rijke mix van gesmolten cheddar en krokante spek. Ze zijn perfect als voorgerecht, snack of zelfs als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. De combinatie van smaken en texturen garandeert een smaakervaring waar je dol op zult zijn. Serveer ze warm en gegarneerd met verse lente-ui voor een frisse geur.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.3/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Smaken, Voorgerecht
Štítky: Andere keukens, voorgerecht

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Aardappelschepen met cheddar en spek.

Reactie toevoegen