Courgetteburgers met camembert

Het courgette-seizoen is in volle gang, laten we van deze voedzame groente heerlijke en knapperige burgers maken. Deze schijfjes zullen heerlijk geuren naar knoflook en…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 jonge courgette (ongeveer 250 g)
1 camembert
2 gesneden lente-uien
3 teentjes knoflook
3 eetlepels vlokken
2 eetlepels bloem
1 ei
paneermeel
majoran
zout
gemalen peper
olie om in te bakken
Kookinstructies
Was de courgette grondig, rasp deze daarna grof met schil en al. Voeg zout toe, meng het met de vlokken en laat 20 minuten staan. Als er na deze tijd nog water in de courgette zit, giet het dan af.
Rasp de kaas op een grove rasp en meng deze met het ei, de specerij, de gepelde en geperste knoflook, de ui en de bloem, die we aan de courgette toevoegen.
Maak een mengsel dat het mogelijk maakt om hamburgers te vormen. Voeg indien nodig paneermeel toe.
Neem ongeveer dezelfde hoeveelheid mengsel en vorm hamburgers, die we daarna in paneermeel wentelen.
Bak ze in verhit olie aan beide kanten.
Wat u nog niet wist over dit recept Courgetteburgers met camembert
Courgetteburgers met camembert zijn een heerlijke en gezonde traktatie, ideaal voor veganisten en alle groenteliefhebbers. Voor de bereiding worden geraspte courgettes gebruikt, die rijk zijn aan voedingsstoffen, en romige camembert, die een unieke smaak en textuur toevoegt. Na het bakken tot een goudbruine kleur passen de burgers perfect als voorgerecht of lichte hoofdschotel. Geserveerd met een frisse salade of yoghurtdip zal het elke gast plezieren. Dit recept is een geweldige manier om seizoenscourgette te gebruiken en te genieten van de combinatie van smaken en knapperigheid.