Selderijstammsalade
Na het wassen van de selder snijden we de uiteinden eraf, schillen we het en snijden we het in blokjes.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
200 g harde kaas
1 snufje gemalen peper
5 stuks ingemaakte komkommer
4 eetlepels mayonaise
1 stuk bleekselderij
1 snufje zout
1 eetlepel olijfolie
naar smaak wijnazijn
Kookinstructies
We doen alles in een kom en voegen kaas in kleine stukjes en mayonaise toe. Het is ook mogelijk om een lichtere salade te maken; in dat geval kunnen we in plaats van mayonaise yoghurt of zure room toevoegen. Naar smaak peppen we het, zouten we het en mengen we olijfolie erdoorheen.
We kunnen ook ingemaakte gehakte komkommers of wijnazijn toevoegen als we van zuurdere salades houden.
Serveer met brood.
Wat u nog niet wist over dit recept Selderijstammsalade
Selderijsalade is een verfrissend en gezond gerecht dat geschikt is als lichte bijgerecht of hoofdgerecht. De knapperige structuur en milde smaak maken deze salade een ideale basis voor verschillende ingrediënten, zoals noten, gedroogd fruit of kazen. Bovendien is selderij rijk aan voedingsstoffen en laag in calorieën, waardoor het een geweldige keuze is voor een gezonde levensstijl. De salade kan op smaak worden gebracht met olijfolie, citroensap en kruiden, wat het een frisse en heerlijke toets geeft.