Frituurkaas zonder te frituren

Frituurkaas zonder te frituren
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 2

We bereiden vier kopjes voor, die we grondig met olie of spekvet invetten en met paneermeel bedekken. We raspen de kaas en snijden de ham in kleine blokjes. Op...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

200 g kaas (Eidamse Blokken)
150 g ham
4 eieren
naar behoefte olie of vet
naar behoefte paneermeel

Kookinstructies

We bereiden vier kopjes voor, die we grondig invetten met olie of reuzel en bestrooien met paneermeel.

We raspen de kaas en snijden de ham in kleine blokjes. In elk kopje doen we een beetje kaas (ongeveer 1-2 cm) en voegen we een stukje ham toe.

In elk kopje plaatsen we een ei op de ham (we kunnen het ei ook met zout en kruiden kloppen en op de ham gieten) en bedekken het opnieuw met ham en strooien tenslotte kaas erover.

We plaatsen deze voorbereide kopjes in een schaal met hogere randen en vullen deze met heet water tot aan de rand van de kopjes.

Plaats de schaal met de kopjes in de voorverwarmde oven en bak op de hoogste temperatuur gedurende ongeveer 20 tot 30 minuten.

Nog heet kloppen we ze eruit en serveren ze met aardappelen of frietjes aangevuld met ketchup of tartaarsaus. We kunnen verschillende beproefde verbeteringen proberen: - in plaats van ham kan debrecener of Orava-bacon worden gebruikt - aan het kaas mengsel kan een deel gerookte kaas of Niva worden toegevoegd voor een sterkere smaak - op het ei, onder een andere laag ham, kunnen we 2-3 stukjes in blokjes gesneden champignons uit blik toevoegen - soms volstaat het om 3 eieren voor 4 kopjes te gebruiken - het hangt ook af van het type kaas (het is goed om het uit te proberen) - dit mengsel kan ook in een siliconen muffin vorm worden bereid.

Wat u nog niet wist over dit recept Frituurkaas zonder te frituren

Gebakken kaas zonder te frituren is een populaire alternatieve voor klassieke gefrituurde kaas, die zich kenmerkt door een gezondere benadering van de bereiding. Dit gerecht wordt meestal gemaakt van plakjes plantaardige kaas, die gebakken worden in de oven of op de pan zonder olie te gebruiken. Bij de bereiding worden vaak paneermeel en verschillende kruiden gebruikt, die het gerecht een heerlijke smaak geven. Gebakken kaas zonder te frituren is een geweldige optie voor degenen die willen genieten van hun favoriete gerecht zonder onnodige calorieën en vet.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (49 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Smaken
Tag: lunch, eenvoudig, snel, gewone dag, diner, tsjechisch, eenvoudig, slowaaks, gebraden, vleesloze maaltijden, kazen, gebakken kaas

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Frituurkaas zonder te frituren.

Reactie toevoegen