Havermoutkoekjes met appel

Havermoutkoekjes met appel
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Houdt u van havermout? Laten we koekjes van maken. Heerlijke en vochtige, geschikt voor een samenzijn met familie.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 stuk ei
zout
1/2 theelepel bakpoeder
1 stuk vanillestokje
1 en 1/2 kop havermout
water
1 kop meel - bijv. volkoren
favoriete noten
1/2 theelepel zuiveringszout
goede chocolade - wit of melk
cannelle - gemalen
1 stuk appel
gedroogd fruit - bijv. abrikozen, rozijnen, enz.
1/2 kop honing - bijv. boshoning

Kookinstructies

We bereiden alle ingrediënten voor en bedekken een bakplaat met bakpapier.

In een grote kom doen we gewone havermout en bakpoeder. We geuren het met kaneel. We voegen bloem toe en voegen een beetje zout toe.

We breken een beetje kwaliteitschocolade in stukjes. We voegen de inhoud van een ingesneden vanillestokje toe.

In de blender doen we onze favoriete noten, mixen een beetje en doen ze in de kom. Dit kunnen we ook doen met gedroogd fruit (abrikozen, rozijnen, enz.).

We voegen een beetje bakpoeder toe. In een kopje mengen we een ei met een beetje water en voegen dit toe aan het beslag.

En tot slot een beetje geraspte appel voor de vochtigheid.

Nu mengen we de ingrediënten met een lepel. Het deeg moet precies goed zijn. We kunnen het verdunnen met water, of dikker maken met havermout.

We bedekken het deeg en zetten het ongeveer een half uur in de koelkast.

Met onze handen vormen we koekjes en bakken ze op een lage temperatuur in een voorverwarmde oven.

De baktijd is ongeveer tien minuten tot een kwartier.

Na afkoelen genieten we van de zachte koekjes met onze favoriete drank en een mooi boek.

Wat u nog niet wist over dit recept Havermoutkoekjes met appel

Havermoutkoekjes met appel zijn een heerlijke en gezonde traktatie waar je dol op zult zijn. Ze worden gemaakt van havervlokken, die rijk zijn aan vezels, en sappige appels die een zoete en verfrissende smaak toevoegen. Deze koekjes zijn ideaal voor ontbijt of als snack gedurende de dag. De bereiding is eenvoudig, je hoeft alleen de basis ingrediënten te mengen, een deeg te maken en goudbruin te bakken. Je kunt ook kaneel of noten toevoegen om de smaak te versterken. Door de aanwezigheid van appels en havervlokken zijn ze niet alleen lekker, maar ook voedzaam.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.1/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Smaken, Goodies, Gebak, Gebak, Voor kinderen
Štítky: Tsjechische keuken, snoep, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Havermoutkoekjes met appel.

Reactie toevoegen