Maïs - gekookt
Heb je ook wel eens zin in sappige, gele, zoete maïs? Laten we het maken.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 plakken boter
2 stuks houten spiesjes
2 l water
2 theelepels zout
2 stuks zoete maïs - bevroren
Kookinstructies
We bereiden een kookpan voor en gieten er voldoende water in. We voegen zout toe. We doen de bevroren zoete maïskolven erin. (de maïs moet ondergedompeld zijn)
We koken en letten erop dat er altijd voldoende water is.
De kooktijd is ongeveer 20 minuten.
Aan het eind doen we een stuk echte boter in de pan. De smaak van de maïs zal voortreffelijk zijn.
Ik snijd de gekookte maïs op een houten snijplank in ronde plakjes. (voorzichtig snijden!) Sommigen steken liever een prikker door de maïs. Het is aan jou.
We scheppen het op een bord. We kunnen het naar smaak nog zouten en genieten van de heerlijke, zoete, geurige maïs. Aardappelpuree is een geschikte bijgerecht.
Wat u nog niet wist over dit recept Maïs - gekookt
Maïs - gekookt is een populaire lekkernij die wordt bereid van verse maïskolven. Dit eenvoudige, maar smakelijke gerecht biedt een zoete en sappige smaak, vooral geliefd in de zomermaanden. Voor het koken worden de kolven ontdaan van bladeren en draden, waarna ze 10-15 minuten in kokend water worden gekookt tot ze zacht zijn. Gekookte maïs is niet alleen een bron van koolhydraten, maar ook van vezels, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering. Het wordt meestal geserveerd met boter en zout, maar kan ook worden verwerkt in verschillende recepten of als bijgerecht bij andere maaltijden worden gebruikt.