Garnalen met boter-vanille saus

Garnalen met boter-vanille saus
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Voorgerecht van Luxemburgse afkomst. Het recept is voor 4 personen.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 eetlepel olijfolie
12 stuks garnalen
ter garnituur 4 takjes kervel
saus 30 ml droog witte wijn
1 stuk vanillepeul
30 ml Franse vermout Noilly Prat
1 eetlepel sinaasappelsap
1 stuk sjalot
60 g boter
1 snufje zout en witte peper

Kookinstructies

Na het spoelen van de verse garnalen verwijderen we de koppen, pellen we de staarten, maar laten we de laatste ring van de schil met de staartvin zitten. We snijden de garnalen in de lengte open aan de rug en halen het zwarte darmkanaal eruit.

We snijden de sjalot fijn en stoven deze in een kleine pan in een mengsel van vermouth Noilly Prat (die niet door iets anders vervangen kan worden) en droge witte wijn. De vanillestok snijden we in de lengte doormidden, schrapen het binnenste eruit en laten het aan het eind meekoken met de peul in de kokende wijn. Ook hier kan natuurlijke vanille niet worden vervangen. We voegen een snufje versgemalen peper en zout toe. We koken totdat er ongeveer 1-2 theelepels vloeistof in de pan overblijft.

Op een zacht vuur voegen we goed gekoelde boter in kleine stukjes toe en roeren we deze geleidelijk door. We wachten steeds tot de vorige volledig is gesmolten. Zo gaan we door totdat de saus indikt. Zodra je boter toevoegt, mag je de saus niet meer koken! Verder voegen we een lepel sinaasappelsap toe. We laten de afgewerkte saus een paar minuten afgedekt staan.

Ondertussen verhitten we een pan met olijfolie, waarin we de voorzichtig gedroogde garnalenstaarten aan iedere kant snel bruin bakken, ongeveer 30 seconden per kant.

We bereiden 4 bordjes voor, waarop we de lauwwarme saus schenken waaruit we de vanillestok hebben verwijderd. Op deze bordjes met saus leggen we de garnalen en decoreren met een klein takje kervel. We serveren het met licht geroosterd (bij voorkeur in de oven) brood.

Voor de drank raad ik een goede droge wijn aan.

Wat u nog niet wist over dit recept Garnalen met boter-vanille saus

Garnalen met boter-vanillesaus zijn een delicatesse die zeevruchten combineert met een ongebruikelijke zoete smaak. De garnalen worden zachtjes gebakken in boter, wat hun natuurlijke smaak benadrukt. De vanillesaus, gemaakt van hoogwaardige vanille en room, geeft het gerecht een originele en luxe uitstraling. Dit recept is ideaal voor speciale gelegenheden wanneer je je gasten wilt verwennen met iets ongewoons en heerlijks. Serveer ze met een lichte salade of rijst om van de harmonie van smaken te genieten.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.4/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Smaken, Frans, Hoofdgerecht, Voorgerecht, Visvlees, Vegetarisch
Štítky: Franse keuken, voorgerecht

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Garnalen met boter-vanille saus.

Reactie toevoegen