Avocado gevuld met tonijn
Uitstekend en snel voorgerecht.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
4 stuks avocado
1 stuk citroen
ter versiering verse kruiden
vulling tabasco
gemalen witte peper
4 - 5 eetlepels yoghurtsaus
1 - 2 blikken tonijn in eigen vocht
zout
Kookinstructies
Gewassen avocado's snijden we in de lengte doormidden, nadat we de pitten eruit hebben gehaald, scheppen we een deel van het vruchtvlees eruit, dat we dan in kleine stukjes snijden. Deze en de helften van de uitgeholde avocado's besprenkelen we met vers geperst citroensap.
We halen de tonijn uit het sap, snijden deze ook in kleine stukjes en mengen het met het gesneden avocado en mayonaise. Vervolgens voegen we naar smaak sojasaus of tabasco toe. We brengen op smaak met zout en peper.
Met dit gemengde mengsel vullen we de helften van de avocado's en garneert het op het bord met verse kruiden. We serveren het onmiddellijk en het beste gekoeld.
Wat u nog niet wist over dit recept Avocado gevuld met tonijn
Avocado gevuld met tonijn is een frisse en gezonde maaltijd die de heerlijke smaak van avocado combineert met voedzame tonijn. Dit gerecht is ideaal als snelle snack of lichte lunch die energie en voedingsstoffen biedt. De voorbereiding is eenvoudig - gewoon de avocado doormidden snijden, de pit verwijderen en de helften vullen met een mengsel van tonijn, mayonaise en kruiden. We kunnen ook groenten toevoegen, zoals paprika of ui, voor een nog intensere smaak. Dit gerecht is een geweldige keuze voor liefhebbers van gezond eten en biedt een uitgebalanceerde combinatie van eiwitten, vezels en gezonde vetten.