Aardappelen gevuld met eimengsel

Aardappelen gevuld met eimengsel
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Onder stromend water wassen we de aardappelen met een borstel, halveren ze in de lengte, zouten en bestrijken ze van alle kanten met olijfolie. Zo leggen we ze in de ovenschaal, met de snijkant naar beneden. We plaatsen ze in de voorverwarmde oven op 180°C en bakken ze goudbruin. Nadat we ze uit de oven hebben gehaald, laten we ze afkoelen en lepen het binnenste eruit, zodat er ongeveer 1/5 aan de randen overblijft.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

4 stuks grote aardappelen
vulling 3 stuks eieren
3 teentjes knoflook
naar smaak gemalen zwarte peper
zout
naar behoefte olijfolie
dressing 2 eetlepels verse bieslook
2 eetlepels mayonaise
1 bakje Griekse yoghurt

Kookinstructies

Verder koken we de eieren hard, laten we ze afkoelen, raspen we ze fijn en mengen we ze met de uitgeholde aardappelvullen. We nemen geperste knoflook, fijngehakte bieslook en mengen dit met yoghurt, mayonaise, zout en peper. \Daarna voegen we het aardappelmengsel toe en zetten we het een half uur in de koelkast om te laten rusten.

Vervolgens vullen we de uitgeholde aardappelen met het mengsel, decoreren we met een schijfje tomaat en bieslook.

Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelen gevuld met eimengsel

Aardappelen gevuld met eimengsel zijn een heerlijke en vullende schotel die veel smaken aanspreekt. Dit gerecht wordt bereid door eerst gekookte aardappelen doormidden te snijden en het midden eruit te scheppen. Het zachte aardappelk dons wordt vervolgens gemengd met eieren, ui en specerijen, waardoor een vullende smaakvolle vulling ontstaat. De gevulde aardappelen worden goudbruin gebakken, wat zorgt voor een krokante korst en een zijdezachte vulling. Ideaal als hoofdgerecht of als bijgerecht, zijn aardappelen gevuld met eimengsel een geweldige keuze voor dagelijks koken en feestelijke tafels.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.2/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Smaken, Voorgerecht, Vegetarisch
Tag: Tsjechische keuken, voorgerecht, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Aardappelen gevuld met eimengsel.

Reactie toevoegen