French toast
We snijden de toastplakken licht in met boter. We strooien de helft ervan met gehakte peterselie en leggen er 2 plakken kaas op en bedekken ze met de overgebleven plakken brood. In elk van deze toastjes snijden we dan een ronde opening in het midden.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
6 plakken geroosterd brood
6 plakken harde kaas
3 stuks eieren
1 handvol peterselie
voor het paneren peper
2 stuks eieren
1 eetlepel melk
zout
naar behoefte olie om te bakken
Kookinstructies
De bereide toast dippen we in een mengsel van losgeklopt ei, melk, zout en peper.
In een verhitte pan met olie bakken we de toast aan één kant, draaien ze om en breken vervolgens één ei in het gat van de toast. We bakken tot de eieren gaar zijn. We kunnen de toast indien nodig nog een keer omdraaien.
We serveren de toast met verse groenten.
Als we de verleiding niet kunnen weerstaan en een vleestoast willen hebben, voegen we een plakje vleeswaren naar smaak toe.
Wat u nog niet wist over dit recept French toast
Frans toast, ook bekend als "pain perdu", is een populair gerecht dat wordt bereid van sneetjes brood gedoopt in een mengsel van eieren en melk, en vervolgens goudbruin gebakken. Het kan hartig worden geserveerd, vaak met kruiden, of zoet, bestrooid met suiker, met fruit, honing of siroop. Dit gerecht is ideaal als ontbijt of dessert en biedt een aangename combinatie van smaken en texturen. Frans toast is populair over de hele wereld en wordt vaak bereid tijdens weekendbrunches.