Spaanse toast met een pocheren ei
Omlouvám se, ale nemám žádný text k překladu. Prosím, zadejte text, který chcete přeložit do holandštiny, a já vám s ním rád pomohu.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1-4 stuks witte toastbrood
1-4 stuks tomaat
1-4 stuks ei
naar smaak gemalen zwarte peper
verse koriander
zout
indien nodig extra vierge olijfolie
1 theelepel azijn
Kookinstructies
Als eerste bereiden we een toast van wit toastbrood, waarop we een doormidden gesneden tomaat uitstrijken en een beetje besprenkelen met een betere olijfolie. We nemen een andere tomaat, snijden deze in plakjes, leggen ze op de toast en voegen een beetje zout toe.
Vervolgens bereiden we een gepocheerd ei door water met azijn in een pan te gieten en aan de kook te brengen. Zeer voorzichtig laten we de opengeklapte eieren één voor één in de kokende vloeistof zakken.
Kook gedurende ongeveer 4 minuten, haal ze eruit, snijd de gescheurde uiteinden af, spoel ze af met koud water en laat ze afkoelen.
Het zo bereide gepocheerde ei leggen we op de toast met tomaat, besprenkelen we weer voorzichtig met olijfolie en voegen we een beetje zout en vers gemalen peper toe. Het ei bestrooien we met gehakte korianderblaadjes. Tot slot prikken we in het ei, zodat het een beetje eruit loopt.
Deze Spaanse toast kunnen we serveren als voorgerecht of als ontbijt.
Wat u nog niet wist over dit recept Spaanse toast met een pocheren ei
Spaanse toast met een gepocheerd ei is een heerlijke lekkernij die de krokante smaak van brood combineert met de zachtheid van het ei. Dit gerecht, ook wel bekend als "tosta", omvat doorgaans sneetjes brood, geroosterd met olijfolie en bedekt met een tomatensaus of geroosterde groenten. Het gepocheerde ei, dat rechtstreeks in water wordt gekookt, voegt een romige textuur en rijke smaak aan het gerecht toe. Het wordt idealiter geserveerd als ontbijt of lichte lunch en vormt een uitstekende combinatie van gezonde ingrediënten die elke liefhebber van de mediterrane keuken zal plezieren.