Gevulde tomaten met couscous

Gevulde tomaten met couscous
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

In een pan zetten we water aan de kook, waarin we bouillon toevoegen, een beetje zout toevoegen en daarin vervolgens couscous koken.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

100 g couscous
100 g blauwe kaas
1 blokje groentebouillon
1 eetlepel citroensap
zout
4 stuks vlezige tomaat
gemalen zwarte peper
4 teentjes knoflook
naar behoefte olie om in te vetten
takje verse basilicum

Kookinstructies

Wanneer we de couscous klaar hebben, druppelen we er olijfolie overheen. Daar voegen we geperst knoflook, gehakte basilicum, verkruimelde blauwaderkaas toe en we druppelen er alles nog met citroensap overheen. Vervolgens mengen we alles en voegen zout en peper toe.

Van de tomaten snijden we de bovenkant eraf en halen we het binnenste eruit. Het uitgeholde tomaat vullen we met het bereide couscousmengsel en ter decoratie de afgehakte bovenkant er weer op. We plaatsen ze in een met olijfolie ingevette ovenschaal. We zetten ze in een voorverwarmde oven op 200°C en bakken ze ongeveer 20-30 minuten.

De gevulde tomaten serveren we als voorgerecht, versierd met een basilicumblad.

Wat u nog niet wist over dit recept Gevulde tomaten met couscous

Gevulde tomaten met couscous is een heerlijk en gezond gerecht dat eenvoud en voedzaamheid combineert. Dit gerecht bestaat uit verse, sappige tomaten die zijn versierd met een smakelijke vulling van couscous, groente en kruiden. Couscous is licht en snel te bereiden, wat de bereiding vergemakkelijkt. Dit gerecht is ideaal als voorgerecht of lichte hoofdmaaltijd, en het is ook perfect voor een zomerse barbecue of als onderdeel van een vegetarisch menu. Werk het af met een beetje olijfolie en verse basilicum voor een perfecte ervaring!

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.5/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Smaken, Voorgerecht, Grieks, Vegetarisch, Groente
Štítky: Tsjechische keuken, voorgerecht, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gevulde tomaten met couscous.

Reactie toevoegen