Langozen met zure room

Langozen met zure room
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Doe de gist in een kom met lauwe melk en laat het even werken. Voeg daarna de bloem toe, voeg het ei en de zure room toe. Meng alles door elkaar.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 kg witte bloem
1 st heel ei
1 blok gist
1 beker zure room
0,5 l melk

Kookinstructies

Het deeg laten we rusten in de koelkast. Wanneer we het eruit halen, vormen we er platte cakes van, die we in een pan met verhit olie of in de friteuse leggen. We frituren ze tot ze goudbruin zijn.

Langoessen worden geserveerd met knoflook, ketchup en geraspte kaas. Iedereen naar eigen smaak, kinderen houden het alleen maar van ketchup.

Het deeg blijft in de koelkast wel een paar dagen goed.

Wat u nog niet wist over dit recept Langozen met zure room

Langoessen met zure room zijn een populair Tsjechisch gerecht dat de harten van veel fijnproevers heeft veroverd. Dit gerezen gefrituurd brood wordt meestal geserveerd met een rijke laag zure room, die het een romige smaak en zachtheid geeft. Ze worden vaak aangevuld met knoflook, kaas of kruiden, waardoor ze een heerlijke traktatie zijn op culturele en gastronomische evenementen. Langoessen zijn ideaal als tussendoortje of lichte maaltijd, hetzij op kermissen, festivals of thuis. Hun knapperige textuur en verrukkelijke smaak zijn een garantie voor de tevredenheid van elke fijnproever.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.2/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Smaken, Hoofdgerecht, Voor kinderen, Vegetarisch
Štítky: Slowaakse keuken, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Langozen met zure room.

Reactie toevoegen